Erop uit • Domburg, Nederland

Domburg

Ik ben jarenlang een echte huismus geweest. Sinds onze dochter er is, kom ik liever buiten en maak ik veel liever uitstapjes. Zelf heb ik nog niet zoveel van de wereld gezien. In plaats van eerst alle werelddelen af te reizen, gingen wij jong voor een eigen huis en gezin. Toch willen we Mien wel graag stukjes van de wereld laten zien. Omdat we zelf dus niet zo’n globetrotters zijn, hielden we ons eerste uitje low-key. We sprongen in de auto en reden richting de Nederlandse kust, naar Domburg.

Het was de eerste keer dat we met Mien op verplaatsing een overnachting zouden doen. Gezien ze nogal vasthangt aan haar vaste structuren, vonden we het best wel spannend en zorgden we ervoor dat we alles wat we nodig hadden mee hadden. Resultaat: één valies voor de husband en mezelf, de rest van de koffer van de auto voor dochterlief. Achteraf bekeken hadden we veel te veel bij, een les voor volgende keer. Wat we wel echt gebruikt hebben:
– de draagdoek: echt een life saver! Heel handig aan de kust want met de wandelwagen door het zand is niet zo makkelijk
– zonnecrème en een zonnehoedje: de eerste dag was het warm en zonnig dus dat hoedje kwam echt goed van pas. Ook de zonnecrème is echt een essential om mee te nemen. Wij gebruiken de babyzonnecrème van La Roche-Posay.
– onze wandelwagen: in Domburg is er een proper wandelpad aangelegd in de duinen dus daar kan je wel gemakkelijk wandelen met de kinderwagen. Wij gebruikten de wieg ook als bedje voor ’s nachts.

Na het inladen van onze auto en de vlotte rit naar de Nederlandse kust, maakten we kennis met het mooie Domburg. En of we onder de indruk waren! Wat een andere beleving dan de Belgische kust. Hieronder enkele toffe plekjes die we in Domburg hebben leren kennen.

  1. Hello Domburg, toys and trends:

Het eerste winkeltje dat we tegenkwamen, was al meteen een schot in de roos bij mama en dochter (oké, vooral bij mama dan). Het is een klein maar hip winkeltje waar ze de leukste baby- en kindermerken verkopen: Trixie, Fresk, Cos I Said So, Bergstein (van die schattige gele rubberlaarsjes, jammer dat Mien hier nog te klein voor is), Janod, Petit Monkey, … Als ik kon, had ik er uren rondgesnuisterd (maar daarvoor waren we natuurlijk niet naar Domburg gekomen). Uiteindelijk maakte ik toch wat leuke items buit! YAY!

Hello Domburg (http://www.hellodomburg.nl)
Weststraat 4, 4357 Domburg

DSC_0560-2.jpg

2. ’t Begin:

We kwamen op de middag aan in Domburg en hadden dus ‘een hongerke’. Onze lunch nuttigden we in ’t Begin. Een leuke tent waar je kan ontbijten en lunchen of genieten van een huisgemaakt Italiaans ijsje. Wij namen een broodje gezond en een broodje beenham. Allebei héél lekker en vooral zeer rijkelijke porties.

’t Begin (https://www.tbegindomburg.nl)
Markt 11, 4357 Domburg

't Begin

3. Bed and Breakfast Zee van Tijd:

We verbleven voor het eerst in een B&B en vonden het een fijne ervaring. We werden hartelijk welkom geheten door Wilbert, de eigenaar van de B&B. Hij was zeer geïnteresseerd. Het voelde meteen heel huiselijk. De kamer was ook heel proper en het ontbijt lekker! Versgeperst fruitsap, knapperige broodjes en koffiekoeken, een eitje, vers fruit, … Ideaal om de dag te beginnen.

B&B Zee van Tijd (https://www.bbzeevantijddomburg.nl)
Schelpweg 22, 4357 Domburg

4. Strand90:

Geen overvloed aan beachbars in Domburg. Wél een strandpaviljoen met een prachtig uitzicht op zee. Daarenboven was het interieur supertof en het eten superlekker! Zeker een aanrader!

Paviljoen Strand90 (https://www.strand90.nl)
Duinovergang De Watertoren postbus 10, 4357 Domburg

Strand90.jpg

5. Het strand en de duinen:

De Nederlandse kust is helemaal anders dan de Belgische. Waar hoogbouw, dijken met winkeltjes en vele rijen strandcabines de Belgische kust typeert, is dat het tegenovergestelde in Nederland. De duinen met een aangelegd wandelpad en daarachter meteen het strand en de zee (én ook een rij strandcabines, maar hoe mooi). Het viel ons ook meteen op hoe proper het strand was. Geen sigarettenpeuken, plastic flesjes of ander afval tussen het zand. Waarschijnlijk zitten die vuilbakken om de twintig (of vijftig, ik heb het niet gemeten) meter er wel voor iets tussen. België, hier kunnen jullie nog wat van leren!

strand en duinen.jpg

We hebben ons hart verloren aan de Nederlandse kust en komen hier zéker nog eens terug. Welke plekken zijn nog aanraders aan de Nederlandse kust? We hebben de smaak te pakken…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s