DIY • Je eigen naailabels

Nu we elke dag een stapje dichter komen bij het verwelkomen van ons meisje, krijg ik steeds meer zin om leuke dingen voor haar te maken. Het komt er natuurlijk niet altijd van – gebrek aan energie of misselijk of … – maar wanneer het lukt en ik heb een idee, haal ik mijn goede vriend uit de kast. Het leek me daarom leuk om mijn zelfgemaakte kleertjes, tuttendoekjes, lakentjes, … te voorzien van een eigen naailabel (want hoewel ik maar een beginner ben, ben ik toch altijd trots om mijn eigen creaties te laten zien). 

Ik schuimde eerst het internet af en zocht naar een plek waar ik zelf gepersonaliseerde naailabels kon bestellen. Al vrij snel bleek dat je deze dan in grote oplages moest laten maken en daar hing natuurlijk een aardig prijskaartje aan vast. Op zoek naar een andere, leukere, manier dan maar! Waarom de labels niet zelf maken? Na wat denkwerk ontstonden er twee pistes: werken met transferpapier of werken met een stempel. Ik koos voorlopig voor het transferpapier. Willen jullie weten hoe ik te werk ging? Wel, zo:

  1. Koop een lint dat de basis van je naailabels zal worden. Ik koos voor een beige katoenen lint, maar je kan ook kiezen voor een wit, gekleurd of zwart lint. 

    Tip: afhankelijk van je kleur lint, moet je je transferpapier kiezen. Er bestaat namelijk transferpapier voor lichte kleuren (dit gebruikte ik) of voor donkere kleuren.

  2. Ontwerp een logo en print het af op transferpapier. Meet eerst hoe hoog het lint is en bepaal aan de hand daarvan de afmetingen. Vergeet bij het printen op transferpapier niet om je ontwerp te spiegelen.
  3. Knip je logo uit.

  4. Leg je uitgeknipte logo op het lint (met de gedrukte kant naar beneden)

  5. Strijk het transferpapier op het lint. De strijkinstructies vind je meestal terug op de verpakking van het transferpapier.

  6. Knip het lint in stukjes. 

  7. Je label is klaar, nu alleen nog vastnaaien. Het vastnaaien kan op verschillende manieren gebeuren: tussen de naad of rechtstreeks op het stof. Aan jou de keuze!

Ik ben alvast tevreden over de optie met transferpapier maar de stempeloptie zal ik zeker ook eens proberen.

Hebben jullie je eigen naailabels? Maakten jullie deze ook zelf of hebben jullie die ergens laten maken? Laat het me zeker weten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s